Centerparks 14-10-2016 - Blogs - Huize Lindeboom; gezinshuis waar clienten met een licht verstandelijke beperking begeleid kunnen wonen.

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Centerparks 14-10-2016

Huize Lindeboom; gezinshuis waar clienten met een licht verstandelijke beperking begeleid kunnen wonen.
Gepubliceerd door in Activiteiten ·
 
"Ik vind de zomerperiode nooit zo leuk, dan gaat iedereen op vakantie en ik ga nooit. Ik word er iedere zomer weer aan herinnerd, ik ben altijd weer blij als deze periode voorbij is".

Iedereen verdient het om gelukkig te zijn. Soms zit het in de kleine dingen en soms in de wat grotere. Op vakantie gaan is voor de meeste mensen een leuke en gezellige onderneming die jaarlijks wordt uit geoefend. Maar voor iemand met autisme is het een hele onderneming, die ze vaak genoeg uitstellen, maar stiekem wel missen.
 
Vrijdag 14 oktober was het zover, Huize Lindeboom gaat op vakantie naar Center Parcs en dat is niet zomaar wat. Hier gaan weken planning aan vooraf, want zoals ik hierboven al vermeldde is het gaan op vakantie voor iemand met autisme een hele onderneming. Honderden vragen schieten door hun hoofd, ze wijken af van hun dagelijkse structuur en komen in een hele nieuwe omgeving terecht vol prikkels en indrukken. We hebben onze jongens betrokken bij het hele proces en ze mochten zelf kiezen waar ze heen wilden. Eigenlijk waren we het snel eens over de bestemming: De Huttenheugte in Drenthe moest het worden....
 
Iedereen vroeg naar bed en vrijdag was het zover. Om 12 uur reden we richting Dalen. De rit duurde meer dan 2 uur, maar de tijd ging super snel. Dit omdat iedereen het naar zijn zin had. We pakten nog even een file mee, we reden langs een stadion in Heerenveen, maar dit alles mocht de pret niet drukken. Het stadion in Alkmaar blijft toch de mooiste hè Patrick? Eenmaal op het park aangekomen, gingen we de bus uitladen. Beau had de mazzel dat hij als eerste het huisje binnen ging en daarom de mooiste kamer kon uitkiezen. Hij had een TWEEpersoonsbed en als enige een tv op zijn kamer, de mazzelaar. De andere jongens mochten trouwens ook niet klagen, want iedereen had zijn eigen kamer en deze zagen er picobello uit. En wat waren de jongens blij met hun wc. Deze had een radio!!! Ze hebben nog nooit zoveel tijd doorgebracht op de wc, want dat was natuurlijk wel een hele ervaring. En het is ook wel even leuk om te vermelden dat hun bad een bubbelbad was, pfff wat mazzel!

Het doel van de vakantie was om onze jongens een hele fijne tijd te geven, waarin ze alles konden vergeten en lekker konden genieten van het hier en nu. Tristan gaf aan dat je lekker kan eten op De Huttenheugte en het is ook nog eens onbeperkt!!! Nou we hadden 10liter-emmers nodig om al het 'gewatertand' op te vangen. Alles wat ze aten liepen ze er ook gelijk weer af, want het was een lopend buffet. Na een aantal uurtjes de kuiten en kaken te hebben getraind, zijn we weer terug gegaan naar het huisje. We hebben hier een top film gekeken over Peter Pan. Daar zijn honderden films van, maar deze versie valt niet aan te raden. Nou ja... wat is drie uur op een mensenleven. Alexandra en ik gingen naar bed en de jongens hebben nog heerlijk bij geklets en wat gedronken. Ook zij gingen niet veel later slapen, want de volgende dag beloofde weer een drukke dag te worden.

Zaterdag zijn we naar de Wildlands gegaan. We hadden hier veel zin in en we hadden hoge verwachtingen. Helaas zat het weer niet mee. Een voordeel van zulk weer was dat het niet al te druk was. Het is een mooi park, maar het eten.... tja, daar waren de jongens minder over te spreken. Het mocht de pret niet drukken, want we hebben allerlei leuke dieren gezien: olifanten, neushoorns, giraffen, krokodillen, ijsberen, enzovoorts en o ja, laten we de prairiehonden niet vergeten. Mocht u deze hondensoort niet kennen? Dan is het de moeite waard om een foto van ze op te zoeken op internet! In de middag hebben Tristan en Arjan nog een lekkere duik genomen in het zwembad en in de avond hebben we onbeperkt spareribs gegeten en o wat waren ze lekker.Het eten was niet alleen lekker, maar het was ook een heel gezellige avond. We hebben de avond afgesloten met een film. Deze was beduidend beter dan die van de vorige avond, gelukkig zat er een stijgende lijn in (kon ook niet anders). De jongens hebben het lekker laat gemaakt, want de volgende morgen stond er niets op het programma, ze konden dus uitslapen.

Zondag was een heerlijke relaxte dag. De jongens zijn zelfstandig naar de bakker gegaan en Arjan en Alexandra gingen het zwembad nog even verkennen. In de middag zijn we gaan kijken of we konden bowlen. Helaas waren alle banen bezet en besloten we gezellig een hapje en een drankje te doen. Daarna zijn we met zijn allen gaan midgetgolfen. Met de hijgende Duitsers in onze nek, stonden we allemaal ons mannetje en wisten we allemaal 'the hole' goed te vinden. Het was een leuke baan, met veel obstakels. Op de foto zie je een mooi voorbeeld van Patrick die een steen voorbij wil.Ook de andere jongens konden er wat van.
In de avond zouden we pannenkoeken gaan eten, maar Arjan had hier helemaal geen trek in en stelde voor om naar de burgertent te gaan. Dat vonden de jongens natuurlijk een goed plan. We hebben ook vandaag weer heerlijk gegeten en de avond afgesloten met een film.

Maandag moesten we al vroeg het huisje uit. We hebben de auto ingeladen en zijn weer richting Julianadorp gegaan. Nog even een McDonald’s mee gepakt en we kwamen moe, maar voldaan thuis. We kijken terug op een geslaagd weekend, waarin iedereen het reuze naar zijn zin heeft gehad en waar de jongens weer een stuk wijzer zijn geworden. Ze hebben het niet alleen leuk gehad, maar hebben ook weer een hoop geleerd. Eigenwaarde en zelfvertrouwen is weer wat gegroeid doordat ze veel succeservaringen hebben gehad. Ze zijn onder de mensen geweest en hebben hun grenzen verlegd.
Met één ding waren we het allemaal eens... aankomende week staan er alleen maar gezonde dingen op de menulijst. Dat is ook wel weer eens lekker...:)36 Opmerkingen